5 Ekim 2015 Pazartesi

Portakallı Kek Tarifi


Portakallı Kek Tarifi

Kaç kişilik: 8-10 Hazırlama: 15 dk Pişirme 15 dk
MALZEMELER
* 3 adet yumurta * 1,5 çay bardağı süt * 1,5 çay bardağı sıvı yağ * 3 çay bardağı şeker * 6 çay bardağı un * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * 2 portakal kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI 3 çay bardağı Şekerimizi ve 3 adet yumurtamızı karıştırma kabımıza alıp köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpıyoruz. 

Sonra 1,5 çay bardağı sütümüzü, 1,5 çay bardağı sıvı yağımızı, 2 portakal kabuğu rendemizi, 1 paket kabartma tozumuzu, 1 paket vanilyamızı ve 6 çay bardağı unumuzu da ilave ederek 5 dk çırpıcıda çırparak hamurumuzu hazırlayıp yağlamış olduğumuz yuvarlak kek kalıbına hamurumuzu döküyoruz

Ve 5 dakika önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kekin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.  

Burada önemli bir püf noktamızı da gözden kaçırmıyoruz. Kekimizin içinin pişip pişmediğini kürdan yardımı ile kontrol ediyoruz ve pişmiş ise fırından alıp servis tabağımıza koyuyoruz. 

Portakallı Kekimiz servise hazır. Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder