21 Aralık 2015 Pazartesi

Portakal Aromalı Muhallebi Tarifi


Portakal Aromalı Muhallebi Tarifi

MALZEMELER

Muhallebi için;

* 1 litre süt
* 6 fincan şeker
* 6 fincan un
* 2 portakal kabuğu rendesi
* 1 paket vanilya
* 1 paket krem şanti

Portakallı Sos için;

* 1 su bardağı portakalın suyu
* 1 su bardağı süt
* 1 vanilyalı puding


HAZIRLANIŞI

* Muhallebi için süt, şeker ve unu tencereye alıp çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz.
* Koyulaşınca portakal kabuğunu ve vanilyayı ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
* Kaynayınca ocaktan alıp krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz.
* Islatılmış büyük borcama muhallebimizi döküyoruz.
* Portakallı sos için tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
* Pişen sosumuzu borcama döküyoruz.
* En az 2 saat (mümkünse 1 gece) dolapta bekletip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

Not: Muhallebi topak olursa eğer portakal kabuğunu katmadan el mikseriyle bir süre çırpınız. Daha sonra tekrardan ocağa alıp portakal kabuklarını ilave ediniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder