17 Eylül 2015 Perşembe

Patatesli Poğaça Tarifi


Patatesli Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça Tarifi

Kaç kişilik : 6- 8 Hazırlama : 10 dk Pişirme : 25- 30 dk
MALZEMELER
*2 adet yumurta *1 su bardağı yoğurt, *1 su bardağı sıvı yağı, *5 su bardağı un, *1 paket kabartma tozu *1 çay kaşığı tuz.
İÇ HARCI İÇİN *3 haşlanmış patates *1 kıyılmış dereotu.
ÜZERİ İÇİN
*Çörek otu, * 1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI İlk önce iç harcımızı yapmaya başlıyoruz. Bir kaseye patatesimizi ve dereotumuzu koyup karıştırıyoruz ve iç harcımızı hazır hale getiriyoruz.
Sonra bir kaba 2 adet yumurta aklarımızı , 1 su bardağı yoğurdumuzu , 1 su bardağı sıvı yağımızı ve 1 çay kaşığı tuzumuzu ilave edip karıştırıyoruz.
Kabartma tozumuzu ve unumuzu da ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan küçük parçalar koparıp elimizde açıp üzerine harcımızdan koyup kapatıyoruz.
Sonra üzerine yumurtanın sarısını sürüp,çörek otu serpiyoruz ve tepside 15 dk dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 175° fırında 25- 30 dk pişiriyoruz. Peynirli Poğaçalarımız servise hazır. Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder