25 Ekim 2015 Pazar

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Tarifi
Limonlu Kek Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10 Hazırlama: 15 dk Pişirme 15 dk
MALZEMELER
* 3 adet yumurta 
* 1,5 çay bardağı sıvı yağ
* 1,5 çay bardağı süt

* 1 paket kabartma tozu
* 3 çay bardağı şeker * 6 çay bardağı un

* 1 paket vanilya * 2 limon kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI
3 çay bardağı Şekerimizi ve 3 adet yumurtamızı karıştırma kabımıza alıp köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpıyoruz. 

Sonra 1,5 çay bardağı sütümüzü, 1,5 çay bardağı sıvı yağımızı , 2 limon kabuğu rendemizi , 1 paket kabartma tozumuzu, 1 paket vanilyamızı ve 6 çay bardağı unumuzu da ilave ederek 5 dk çırpıcıda çırparak hamurumuzu hazırlayıp yağlamış olduğumuz yuvarlak kek kalıbına hamurumuzu döküyoruz.

Ardından 5 dk önceden ısıtılmş 160 derecelik fırında kekin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.  

Burada önemli bir püf noktamızı da gözden kaçırmıyoruz. Kekimizin içinin pişip pişmediğini kürdan yardımı ile kontrol ediyoruz ve pişmiş ise fırından alıp servis tabağımıza koyuyoruz. 
Limonlu Kekimiz servise hazır. Afiyet Olsun :)


3 yorum:

  1. Ölçü olarak çay bardağı biraz kafa karıştırıcı...biliyorsunuz çay bardakları çeşit çeşit. Bazı tariflerde bir çay bardağını yarım su bardağı olarak açıklıyor... Sizin çay bardağınız hangi boyda ?

    YanıtlaSil