2 Ocak 2016 Cumartesi

PUDİNG DOLGULU KEK


PUDİNG DOLGULU KEK TARİFİ

MALZEMELER

Keki için;

* 3 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı ılık süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı tepeleme un
* 1 çorba kaşığı tepeleme kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Üzeri için;

* 2 paket puding ( vanilyalı ve muzlu pudingi karıştırıp kullandım )
* 2 paket krem şanti
* 1,5 su bardağı süt ( krem şanti için )
* Meyve sosu

HAZIRLANIŞI

* Önce kekimiz için yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz.
* Sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
* Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpıyoruz.
* En son kakaoyu ekleyip fazla çırpmadan karıştırıyoruz.
* Yağladığımız borcama boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
* Pişen kekimizin ilk sıcağı çıktığında bir oyacak yardımıyla resimdeki gibi oyuyoruz.
* Keki ve oyduğumuz kek parçalarını soğumaya bırakıyoruz.
* Pudingimizin arkasında 7 su bardağı süt ile yazıyor, katı olup akmaması için biz 6,5 su bardağı süt ile bir tencerede pişiriyoruz.
* Pişen pudingi kekimizin üzerine döküyoruz.
* Borcamı sallayıp biraz tezgaha vurun ki delikler puding ile dolsun boşluk kalmasın.
* 1 saat buzdolabında dinlendirin.
* Dinlenen kekimizin üzerine oyduğumuz kek parçalarını ufalayıp serpiyoruz.
* 1,5 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıp hazırlıyoruz.
* Hazırladığımız krem şantimizi kekimizin üzerine döküyoruz.
* Hazırladığımız pastamızı buzdolabında 1 saat bekletip üzerine meyve sosu döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Not: Pudingi vanilya+çilek, olarakta hazırlayabilirsiniz. Ya da 2 paket çilekli puding ile de hazırlayabilirsiniz.

Not: Krem şantiyi ben kakaolu tercih ettim. Ama çilekli ya da sade krem şanti ile de hazırlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder