2 Ocak 2016 Cumartesi

ÇİKOLATA KAPLI TRUFF TARİFİ


ÇİKOLATA KAPLI TRUFF TARİFİ

MALZEMELER

* 4 su bardağı ufalanmış kek (1,5 paket hazır keke denk geliyor)
* 2 yemek kaşığı ufalanmış ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 yemek kaşığı kakao (kek kakaolu ise 1 tatlı kaşığı)
* 1 portakal kabuğu rendesi
* Yarım çay bardağı süt

Üzeri için;

* Benmari usulü eritilmiş çikolata
* Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI

* Süt hariç tüm malzemeleri yoğurma kabında birleştiriyoruz.
* Elimizle tüm malzemeleri önce karıştırıyoruz.
* Damla damla sütü ilave etmeye başlıyoruz. ( Çeyrek bardak süt yeterli oluyor azar azar ilave ediniz)
* Kıvam sağlandığında misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp tepsiye diziyoruz.
* Çikolatayı benmari usulü eritip, toplarımızı çikolataya batırıp tepsimize alıyoruz.
* Ilıyan trufflarımızın üzerine hindistan cevizi serpip dolaba alalım.
* Dolapta donan trufflarımızı servis tabağına alıp servis ediyoruz. Afiyet olsun..

Not: Bu tariften yaklaşık 70 adet truff çıkıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder