Yufkalı Kol Böreği Tarifi
* 3 veya 4 adet yufka (tepsi büyüklüğüne göre azaltılabilir veya artırılabilir)
* Yarım kilo lor peyniri (kalıp peynirde olur)
* 1 veya 2 adet yemeklik soğan
* 1 yumurta
* Yarım paket margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
* Önce iç malzemeyi hazırlayın. Soğanları küçük doğrayıp peynir, yumurta, tuz ve karabiber ekleyerek hepsini karıştırın.
* Ayrı yerde tavada margarin ve sıvı yağı birlikte eritin.
* Yufkaları açın. Her yufka ayrı ayrı yapılacaktır.
* Yufkanın her yerine eritilmiş margarin sıvı yağ karışımını kaşıkla serpin sonra
iki ucuna iç malzemeyi koyun iyice dağıtın.
* İki tarafı eşit olarak rulo sarın.
* Ortadan bıçakla kesin gül böreği gibi sarıp yağlanmış tepsiye dizin.
* Bütün yufkalar bu şekilde yapılmalıdır. (resimler size yardımcı olacaktır)
* En son yufkaların üstüne kaşıkla yağ gezdirip yumurta sarısı sürün, çörek otu veya susam serpin.
* Daha önce ısıtılmış fırında 250 derecede pişirin.
Not: İç malzeme olarak istediğnizi koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder