Patatesli Rulo Börek Tarifi
MALZEMELER
* 3 adet yufka
İçi için;
* 4 adet orta boy patates
* 1 soğan
* 1 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı salça
* Pul biber
* Karabiber
* Nane
* Tuz
* Bir miktar yağ
Sosu için;
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için )
HAZIRLANIŞI
* Patatesin kabuklarını soyup, tencereye alıyoruz üzerini geçecek kadar su doldurup haşlıyoruz.
* Haşlanan patatesleri püre yapar gibi eziyoruz.
* Orta boy tencerede yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı bir miktar yağ ile kavuruyoruz.
* Tencereye salçayı ilave edip bir süre daha kavurduktan sonra patatesi ve baharatları ilave ediyoruz.
* 1-2 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
* Sos için tüm malzemeleri bir kaba alıp çırpıyoruz.
* İlk yufkayı tezgaha serip fırça ile her yerine sosumuzu sürüyoruz, patatesi serpiştiriyoruz.
* Patatesli yufkanın üzerine dikkatli bir şekilde ikinci yufkamızı seriyoruz.
* İkinci yufkamızın üzerine de sosumuzu sürüp, patatesli harcımızı serpiştiriyoruz.
* Üçüncü yufkamıza da aynı işlemi uyguluyoruz.
* İşlem bittikten sonra önce kenarları içeri doğru katlıyoruz.
* Katladığımız kısımlarada harcımızdan sürüyoruz.
* Dikkatli bir şekilde sarmaya başlıyoruz.
* Sarma işlemi bittikten sonra dolaba alıp 1 saat bekletiyoruz.
* Dinlendirdiğimiz böreğimizi dolaptan çıkarıp 1 parmak kalınlığında kesilir.
* Kestiğimiz börekleri tepsiye dizip, yumurta sarısı sürüyoruz.
* Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
* Sıcak olarak servise sununuz. Afiyet olsun..
Not: Yaklaşık 20 adet çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder