İrmik Helvası Tarifi
MALZEMELER
* 1,5 su bardağı irmik
* 50 gram margarin
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* Fıstık
Şerbeti için;
* 2,5 su bardağı su
* 1 su bardağından biraz fazla şeker
HAZIRLANIŞI
* İlk olarak şerbetimizi yapıyoruz, küçük bir kaba suyumuzu ve şekerimizi alıyoruz.
* 1 taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
* Tencereye sıvı yağ ve margarini koyuyoruz.
* Yağ eriyince irmik eklenir.
* Kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar kavrulur. ( Yaklaşık 20 dakika )
* Rengi koyulaşınca fıstıklar eklenir.
* 1-2 dakika daha kavrulur.
* Şerbetimizi kavrulan irmiğin üstüne döküp, tencerenin kapağını kapatıp altını kısıyoruz.
* 3-4 dakika içinde şerbeti çeken helvamız göz göz olunca altını kapatıyoruz.
* Ilıdıktan sonra kaselere koyup, tatlı tabağımıza ters çevirerek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder