Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı
* 1 litre süt
* 6-7 adet kakaolu petibor biskuvi
* 10 çorba kaşığı irmik
* 10 çorba kaşığı şeker
* 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Süt,irmik,şeker ve vanilya hepsi birlikte karıştırın,ocakta kaynayana kadar pişirin
Göz göz olana kadar karıştırın, ocağı kapatın ve soğutun.
İstediğiniz herhangi bir kalıba, bor cam kaba irmiğin yarısını dökün,
İyice her tarafına yayın, bisküvileri üstüne dizin, adet ne kadar sığarsa o kadar bisküvi olacaktır.
Benim verdiğim adet tahminidir. Bisküvilerin üstüne, kalan irmiği boşaltın ve iyice yayın soğumaya bırakın.
Daha sonra buzdolabında üstü kapalı şekilde 2-3 saat bekletin.
Dolaptan alın, tatlıyı ters çevirin ve üstünü çikolatalı sos, tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyin.
Tatlı hep dolapta olmalı,servis edilse bile.soğuk yenmeli. Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder