13 Aralık 2015 Pazar

Bonibonlu Kurabiye Tarifi

BONİBONLU KURABİYE TARİFİ
Bonibonlu Kurabiye Tarifi

MALZEMELER
* 125 gram margarin
* 1 su bardağı pudra şekeri
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 vanilya
* 1 kabartma tozu
* 1 yumurta akı
* Aldığı kadar un
* Bonibon
* İsteğe bağlı kakao

HAZIRLANIŞI

* Kakao ve bonibon hariç bütün malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.
* Hamuru ikiye bölüp yarısına kakaoyu ekleyip yoğuruyoruz.
* Hamuru açıp kurabiye kalıbı ile şekil veriyoruz.
* Bonibonları istediğimiz şekilde üzerine koyup, hafif bastırıyoruz.
* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz.

Not: Fırından çıkan kurabiyeler üzerine bastırınca yumuşak hissi veriyor. Daha fazla pişirmeyiniz, durdukça sertleşiyor. Fazla pişirirseniz beyaz kalmaz.

BONİBONLU KURABİYE TARİFİ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder