11 Aralık 2015 Cuma

KIBRIS TATLISI

Kıbrıs Tatlısı Tarifi


KIBRIS TATLISI TARİFİ

Kaç Kişilik : 10-15
Hazırlanışı  : 25 dk
Pişirme       : 30 dk


MALZEMELER

Keki için;

* 3 yumurta
* Yarım su bardağı şeker
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı galeta unu
* 1 su bardağı kırılmış ceviz
* 1 su bardağı hindistan cevizi
* 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

* 1 litre süt
* 1 su bardağı nişasta
* Yarım su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket toz krem şanti

Şerbeti için;

* 2 su bardağı su
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya

Üzerine;

* Hindistan cevizi


HAZIRLANIŞI

* Soğuması için ilk olarak şerbeti hazırlıyoruz.
* Şerbetimiz için su ve şekeri tenceremize alıyoruz.
* Kaynadıktan sonra vanilyayı katıp, 5 dakika karıştırıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
* Kabımıza yumurtaları alıp mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.
* Şekeri ekleyip 5 dakika çırpıyoruz.
* Sırası ile tüm malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
* Yağlanmış tepsimize döküp spatula ile eşit miktarda dağıtıyoruz.
* Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
* Fırından çıkarıp 1-2 dakika bekletip soğuk şerbetimizi üzerine döküyoruz.
* Muhallebi için süt, nişasta ve şekeri tencereye alıyoruz.
* Çırpıcıyla karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişiriyoruz.
* Koyulaşınca vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
* Krem şantiyi muhallebinin içine boşaltıp, mikserle 3 dakika çırpıyoruz.
* Şerbetli kekimizin üzerine muhallebimizi eşit miktarda dağıtıyoruz.
* Heryerine hindistan cevizi serpiyoruz.
* Ilıdıktan sonra dolaba kaldırıp 1-2 saat bekledikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun..

Not: Un koymuyoruz, un yerine galeta unu koyuyoruz. Kekimizin kabarmasında sorun olmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder