Bayatlamayan Sulu Kek Tarifi
MALZEMELER
* 3 yumurta
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı ılık su
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 2,5 - 3 bardağı un
* 1 kabartma tozu
* 1 vanilya
* 1,5 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
* Yumurta ve şeker 10 dakika köpük köpük olana kadar çırpılır.
* Sıra ile tüm malzemeleri ekleyerek çırpıyoruz.
* Hamurun yarısını yağlanmış kalıba döküyoruz.
* Geri kalan kısmına kakao ekleyip kalıba döküyoruz.
* 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
* Daha sonradan fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 25 dakika daha pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
Not: Kekin iyi kabarmasının formülü yumurta ve şekeri iyice çırpıp, pişerken ilk 20 dakika fırının kapağını açmamaktır.
Not 2: Kalıptan çıkmasının formülü de keki fırından çıkarır çıkarmaz soğumasını beklemeden servis tabağına kalıpla ters çevirip, üzerine ıslak bez koymaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder