22 Aralık 2015 Salı

Muhallebi Dolgulu Mikrodalga Keki


Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi

MALZEMELER

Keki için;

* 2 adet yumurta
* 1 bardak şeker
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Yarım su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 kabartma tozu
* 1 vanilya
* 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Muhallebisi için;

* 2,5 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı un
* 1,5 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
* 1 vanilya
* 1 paket toz krem şanti

Üzeri için;

* Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI

* Keki için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
* Sıvı yağ, süt ve kakaoyu katıp tekrar çırpıyoruz.
* En son kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırpıyoruz.
* Yağlanmış küçük borcama döküp, mikrodalga fırında 15 dakika pişiriyoruz.
* Kekimiz pişerken muhallebimizi pişiriyoruz.
* Vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıyoruz.
* Orta ateşte çırpıcıyla karıştıra karıştıra muhallebimizi pişiriyoruz.
* Kaynamaya başlayan muhallebimize vanilyayı ekleyip, kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
* Pişen kekimizi düz bir tabağa ters çeviriyoruz.
* Üst kısmını kapak olarak düz bir şekilde kesiyoruz.
* Kekin içini oyuyoruz.
* Ilıyan muhallebimize krem şantiyi katıp karıştırıyoruz.
* Kekimizin içine taşmayacak şekilde muhallebimizi döküyoruz ve kapak olarak ayırdığımız keki kapatıyoruz.
* Soğuması için buzdolabına koyulur.
* Üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder