10 Aralık 2015 Perşembe

Pişi Tarifi

Pişi Tarifi
Pişi Tarifi
Kaç kişilik: 4-6
Hazırlama:10 dk 
Pişirme: 20 dk

MALZEMELER

*1 adet yumurta,
*1 su bardağı ılık süt,
*1 su bardağı ılık su,
*2 yemek kaşığı kuru maya,
*2 tatlı kaşığı tuz,
*Yarım su bardağı yoğurt,
*1 çay bardağı sıvı yağı,
*Aldığı kadar un.

Kızartmak İçin:
*Sıvı yağı.

HAZIRLANIŞI
Bir kaba 1 su bardağı ılık sütü, 1 su bardağı ılık suyu, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 adet yumurtayı ve yarım su bardağı yoğurdu koyup çırpıyoruz.

Üzerine 2 tatlı kaşığı tuzu, 2 yemek kaşığı kuru mayayı ve azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz. 

Sonra hamurdan cevizden biraz büyük bezeler hazırlıyoruz.

Daha sonra tezgaha un serpip bezeleri 2,5 santim kalınlığında açıyoruz.

Tavaya bolca sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.

Açtığımız hamurları yağın içine atıp sararıncaya kadar arkalı önlü pişiriyoruz. (çok çabuk kızarıyor dikkatli olalım)

Sonra kağıt havlu üzerine koyup fazla yağlarını çektirip sıcak sıcak servis tabağına alıyoruz.

Pişimiz servise hazır 
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder