Çikolatalı Kek Tarifi
Kaç Kişilik: 10- 12 Hazırlama : 15 dk Pişirme: 15 dk
MALZEMELER
Kek İçin
* 4 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı un
* 3 yemek kaşığı süt
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 kabartma tozu
* 1 vanilya
Üzeri İçin
*Bitter, sütlü ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
*Bitter, sütlü ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
HAZIRLANIŞI
* Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpılır.
* Kakao hariç diğer malzemeler eklenip çırpılmaya devam edilir.
* Silikon küçük kek kalıplarının bir kısmına 2 yemek kaşığı doldurulur. ( Ben gül desenli ve tırtıklı kalıp kullandım.)
* Kakao eklenip geri kalan kalıplarda doldurulur.
* 175 derece soğuk fırında 15-20 dakika pişirilir.
* Kekler kalıptan çıkarılıp bir tepsiye dizilir.
* Kalıplar temizlenir.
* Çikolata benmari usulü eritilip, kalıplara 1 yemek kaşığı konulur.
* Üzerine keki yerleştirip, buzdolabında 1 saat bekletilir.
* Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
Not: Tariften 20 adet kek çıkıyor. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder