1 Eylül 2015 Salı

Kısır Tarifi

Kısır Tarifi

Kaç kişilik 4-6 Hazırlanışı 15dk
MALZEMELER
* 2 su bardağı ince bulgur * 1 demet taze soğan * 1/2 demet maydanoz * 1/2 demet dereotu * 2 tatlı kaşığı kuru nane * 2 çorba kaşığı domates salçası * 2 çorba kaşığı biber salça * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * 1 çay kaşığı pulbiber * 1/2 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI 2 su bardağı ince bulgurumuzu ayıklayıp, 3 kere yıkıyoruz ve bulgurumuzu bir tencereye koyuyoruz. 

Üzerine bulgurumuzun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak suyumuzu koyuyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıp, bulgurumuzun suyunu çekmesi için bekletiyoruz.
Bulgurumuz suyunu çekip soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğanımızı, maydanozumuzu, dereotumuzu, nanemizi, domates salçamızı, biber salçamızı, tuzumuzu, karabiberimizi, kırmızı biberimizi, pulbiberimizi, zeytinyağımızı ve limon suyumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Kısırımızı servis tabağımıza alıyoruz. Kısırımız servise hazır. Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder