31 Ağustos 2015 Pazartesi

Şekerpare Tarifi


Şekerpare Tarifi

Kaç Kişilik: 4- 6 Hazırlama: 10 dk Pişirme: 15 dk

MALZEMELER
* 1 çay bardağı sıvı yağ * 2 çay bardağı bardağı pudra şekeri * 2 adet yumurta 
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un ŞERBETİ İÇİN * 3 su bardağı şeker * 3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI Tatlımızı yapmaya şerbetimizi hazırlamakla başlıyoruz.


3 su bardağı toz şekeri geniş bir tencereye döküyoruz ve ardından 3 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz.

Kaynamaya başlayınca çeyrek limon ekleyerek kısık ateşte hafif koyulaşana kadar daha kaynatıyoruz.
Kıvamını alınca ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Ardından 2 adet Yumurtamızı, 2 çay bardağı pudra şekerimizi, 1 çay bardağı sıvı yağımızı, 1 paket kabartma tozumuzu karıştırıyoruz ve 2 -2,5 su bardağı unumuz ile birlikte yoğuruyoruz.

Hamurumuzdan küçük parçalar koparıyoruz ve yuvarlayıp üzerine hafif bastırıyoruz ve tepsimize diziyoruz.
Üzerine birer tane fındık batırıyoruz ve sonra 5 dk önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dk pişiriyoruz.

Piştikten sonra hafif ılımasını bekliyoruz, ılıdıktan sonra üzerine soğuk şerbtimizi döküyoruz.

Şekerparemiz şerbetini emdikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder