29 Ağustos 2015 Cumartesi

Bülbül Yuvası Kurabiye Tarifi

Bülbül Yuvası Kurabiye Tarifi
Bülbül Yuvası Kurabiye Tarifi
Kaç Kişilik: 6-8 Hazırlama: 10 dk Pişirme: 15 dk
MALZEMELER
* 125 gr tereyağı * 1 su bardağı mısır nişastası * 1 su bardağı pudra şekeri * 1adet yumurta * 2 yemek kaşığı kakao * 1paket vanilya * Aldığı kadar un

SÜSLEMESİ İÇİN * Krem şanti * Renkli şeker


HAZIRLANIŞI Öncelikle karıştırma kabımıza 125 gr. tereyağ koyuyoruz, üzerine 1 adet yumurta, 1 su bardağı mısır nişastası, 1 su bardağı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı kakao ve bir paket vanilya ilave edip yoğuruyoruz. 


2 dk yoğurduktan sonra unumuzu da ekleyip yoğurarak ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde ediyoruz.


Sonra hamurumuzu ceviz büyüklüğünde toplar halinde bölüyoruz ve sarımsak ezme kabına birer birer koyup bastırarak tel tel çıkan hamurlara yuvarlak şekil veriyoruz ve şişe kapağının sırtıyla hafif ortalarına bastırıyoruz, sonra tepsimize dizerek 5 dakika önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dk pişiriyoruz ve servis tabağına alıyoruz son olarak üzerini krem şanti ve şekerle süslüyoruz. 

Bülbül Yuvası Kurabiyemiz servise hazır. Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder