27 Ağustos 2015 Perşembe

Çikolatalı Islak Kek Tarifi

Çikolatalı Islak Kek Tarifi
Çikolatalı Islak Kek Tarifi
Kaç kişilik 4-6 Hazırlama: 10 dakika pişirme: 25- 30 dakika
Bu tarifimize de çok önemli bir püf noktamızla başlıyoruz, kekimizin güzel kabarması için malzemelerimizi kekimize başlamadan en az 3 saat önce dolabımızdan çıkartıp ılık bir yerde bekletiyoruz. Malzemelerimiz hazırsa çikolatalı ıslak kekimizi yapmaya başlayabiliriz:)
MALZEMELER
* 3 adet yumurta * 2 su bardağı süt * 1,5 su bardağı toz şeker * 3 çorba kaşığı kakao * 1,5 çay bardağı sıvı yağ * 1 paket vanilya * 1 paket kabartma tozu * 2 su bardağı un * 2 çorba kaşığı toz fındık * Süslemesi için bitter çikolata

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 3 adet yumurta kırıyoruz ve ardından 1,5 su bardağı toz şekeri de ilave ederek mikserle köpürünceye kadar karıştırıyoruz.

Karışımımız köpürdükten sonra 2 su bardağı sütü üzerine ilave ediyoruz hemen ardından 1.5 çay bardağı sıvı yağ ve 3 çorba kaşığı kakao ekleyip 2 dk daha mikserle karıştırıyoruz.  

Kekimiz piştikten sonra üzerini ıslatmak için karışımımızdan 1,5 su bardağını ayırıyoruz sonra 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

Buraya dikkat! Kekimizin daha iyi kabarması için bu ince püf noktamızı gözden kaçırmamamız gerekiyor karışımımızın içine yarım çay bardağı maden suyu yada soda katmalıyız mükemmel bir kekin en önemli özelliklerinden birisidir iyi kabarması.

Son olarak 2 su bardağı unumuzu da ilave ederek 2 dk daha karıştırıyoruz ve ortası yuvarlak , yağlanmış tepsimize karışımımızı döküyoruz. 

5 dk önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına tepsimizi sürüyoruz ve 25-30 dk pişmeye bırakıyoruz. 
Kekimiz piştikten sonra önceden ayırmış olduğumuz 1,5 su bardağı karışımı kekimiz hafif soğuyunca üzerine döküyoruz.Sonra bitter çikolatamızı eriterek üzerine döküyoruz ve ardından fınğımızla kekimizi süslüyoruz.

Ve çikolatalı ıslak kekimiz servise hazır. Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder