26 Ağustos 2015 Çarşamba

Kıymalı Patates Dolması Tarifi

Kıymalı Patates Dolması Tarifi
Kıymalı Patates Dolması Tarifi
Kaç Kişilik 2-3      Hazırlama 20-25 dk        Pişirme 20 dk

Mükemmel bir patetes dolması yapmayı ve dolmanın tadını damaklarda bırakmayı herkes ister fakat her yemekte olduğu gibi kıymalı patates dolması yapmak ta tecrübe ister bu yüzden tarifimizi en ince püf noktalarını dikkate alarak sizin için hazırladık. Tarifimize Başlayalım :)

MALZEMELER
* 5 adet patates * 300 gram kıyma * 2 adet soğan * 2 diş sarımsak * 3adet yeşil biber * 2 adet domates * 1 çorba kaşığı salça * 1 tatlı kaşığı un * sıvı yağ * tuz * su
HAZIRLANIŞI
Öncelikle 5 adet patatesi soyuyoruz ve enlemesine ortadan ikiye bölüyoruz, 
sonra içlerini çıkararak kase şekline getiriyoruz ve bu kase şekline getirdiğimiz patatesleri yağda kızartıyoruz. 

Patateslerimiz kızarırken dolmamızın iç harcını hazırlıyoruz. 
Küçük bir tencereye hafif sıvı yağ koyalım ardından 300 gram kıymamızı ilave edip karıştıralım.

Sonra soğanları küp küp doğrayıp tenceremize ekleyelim ve ardından tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyip kavuralım. 

Şimdi burayı çok dikkatli okuyun çünkü önemli bir püf noktamız var iç harcımızın yoğun kokusunu bastırması için 2 diş sarımsak doğrayıp içerisine ekliyoruz. 

Dikkat etmemiz gereken bir diğer püf noktamız ise harcımızın dayanıklı olması için unumuzu pişerken ilave ediyoruz aksi taktirde pişerken dağılabilir.

Unumuzu ilave ettikten sonra karıştırıyoruz.
Ardından kase şeklindeki kızaran patateslerimizin içine bu iç harcımızdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak koyuyoruz ve sonra domatesleri ortadan ikiye bölüp dolmalarımızın üzerine bu domateslerden kapak yapıyoruz. 

Ardından salça, su, yağ ve tuzumuzu karıştırarak sos yapıp fırın kabına döküyoruz ve dolmalarımızı sosumuzun üzerine yerleştiriyoruz.

Artık dolmalarımız hazır geriye pişirme işlemimiz kaldı tepsimizi fırına koyuyoruz.
Dereceyi 180'e getiriyoruz ve 20 dakika piştikten sonra dolmamız servisimize hazır. Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder