14 Aralık 2015 Pazartesi

Yufkalı Fırında Makarna Tarifi

Yufkalı Fırında Makarna Tarifi

MALZEMELER
* 1 paket kalın çubuk makarna
* Yarım paket margarin
* 1 litre süt
* 2 çorba kaşığı un
* 1 kase kaşar rendesi
* 1 adet yufka
* Tuz

HAZIRLANIŞI
* Tencerede suyu kaynatın, kaynayan suya 1 paket makarnayı atın, pişirin 10 dk yeterlidir.

* Ayrı yerde beşamel sos için, margarini ocakta eritin, un ekleyin, kavurun, hafif rengi değişince yavaş yavaş süt ve tuz ekleyin, karıştırın, hafif koyulaşınca, kaşar rendesi ekleyin, biraz daha karıştırın, ocağı kapatın.

* Beşamel sos'tan 1 kase ayırın, kalanı haşlanan makarna ile birlikte beşamel sosla ayrı yerde iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın,(borcam tepsiside olur,ama ölçüyü ayarlamak gerekir) yufkayı dışarı sarkacak şekilde tepsiye yayın, makarnayı içine dökün, iyice her tarafına dağıtın, üstünü sarkıtılan yufkayla kapatın, ayırdığımız sosu yufkanın her tarafına sürün, kaşar rendesi serpin her yere, ısıtılmış fırında tahmini 200 derecede  altlı üstlü pişirin.
(yufkalı olduğu için börek pişirir gibi pişmesi ,kızarması gerekmektedir.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder