Tarçınlı Elmalı Kurabiye Tarifi
* 1 paket margarin (oda sıcaklığında,250 gr)
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 4-4,5 su bardağı un
İçi için ;
* 2 adet elma
* 3 çorba kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* üstüne pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
* Öncelikle elmaları soyup, rendeleyin, birlikte ocakta suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin, suyu çekince kapatın ve tarçın ekleyip karıştırın soğutun.
* Hamur için, yumuşamış margarini ve pudra şekerini birlikte yoğurun, sıvı yağ, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın, azar azar un ekleyin, yumuşak hamur elde edin. hamuru 2'ye bölün, tezgahı hafif unlayın ve hamuru açın, yuvarlak kalıplar kesin.
* (bardağın üst kısmını kalıp olarak kullanabilirsiniz) hamurun ortasına elmalı harçtan koyun, tekrar üstünü yuvarlak hamur ile kapatın, hamurlar bitene kadar hepsini bu şekilde yapın, kapak olarak kapatılan hamurun üstünü bıçakla (+) şekli kesin, kenarlarını çatalla kapatın.
* Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin, soğuduktan sonra üstünü pudra şekeri dökün, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder