16 Aralık 2015 Çarşamba

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

MALZEMELER
*2 su bardağı pirinç
* Yarım su bardağı arpa şehriyesi
*Çeyrek paket margarin ve çeyrek çay bardağı sıvıyağ
*3 su bardağı ılık su
*Tuz

HAZIRLANIŞI

* Öncelikle pirinci bir kabın içinde üstüne geçecek kadar ılık su ve tuz döküp,10 dk kapta bekletin.

* Daha sonra suyunu süzdükten sonra, pirinçleri iyice yıkayın, süzdürün.

* Tencerede margarin ve sıvı yağ birlikte ocakta eritin, arpa şehriyeyi ekleyin rengi kahverengi olana kadar kavurun, süzülmüş pirinçleri ekleyin, karıştırın.

* Ilık suyu dökün,tuzu ekleyin,

* Suyunu çekene kadar pişirin, ocağı kapatın, demlenmesi için üzerine kağıt havlu koyup demlendirin.

* Daha sonra servis yapın..









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder