Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
*2 su bardağı pirinç
* Yarım su bardağı arpa şehriyesi
*Çeyrek paket margarin ve çeyrek çay bardağı sıvıyağ
*3 su bardağı ılık su
*Tuz
HAZIRLANIŞI
* Öncelikle pirinci bir kabın içinde üstüne geçecek kadar ılık su ve tuz döküp,10 dk kapta bekletin.
* Daha sonra suyunu süzdükten sonra, pirinçleri iyice yıkayın, süzdürün.
* Tencerede margarin ve sıvı yağ birlikte ocakta eritin, arpa şehriyeyi ekleyin rengi kahverengi olana kadar kavurun, süzülmüş pirinçleri ekleyin, karıştırın.
* Ilık suyu dökün,tuzu ekleyin,
* Suyunu çekene kadar pişirin, ocağı kapatın, demlenmesi için üzerine kağıt havlu koyup demlendirin.
* Daha sonra servis yapın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder