4 Eylül 2015 Cuma

Zeytin Yağlı Sarma Tarifi


Zeytin Yağlı Sarma Tarifi  
Kaç kişilik: 6- 8 Hazırlanışı : 25 dk Pişirilmesi : 10 dk

MALZEMELER
* Yarım kilo salamura yaprak( bir gün ılık suda bekletilmiş olacak)

* 4 adet soğan * 2 su bardağı pirinç  
* 1çay bardağı zeytin yağı
* 1 tatlı kaşığı nane * 1 tatlı kaşığı yenibahar * 1 çay kaşığı tuz * Dolmalık fıstık * 1 yemek kaşığı salça * 2 su bardağı kaynamış su
HAZIRLANIŞI Sarmamızın ilk önce iç harcınını hazırlıyoruz. İlk olarak pilav tenceremizin içerisine 1 çay bardağı zeytin yağımızı koyuyoruz ve ardından 4 adet soğanımızı küp şeklinde doğrayarak yağda pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz. 

Ardından 2 su bardağı pirincimizi yıkayıp süzdükten sonra tenceremize ilave ediyoruz. 

Zeytin yağı ve soğanla pirincimizi 2 dk karıştırdıktan sonra 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı yenibahar, dolmalık fıstık ve 1 yemek kaşığı salça da ilave ederek 2 dk daha karıştırdıktan sonra 1 su bardağı sıcak su da ekleyerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. 

Sonra ılık suda beklettiğimiz yapraklarımızı sudan çıkarıp elimizde yıpratmadan hafif sıkıyoruz ve tahtamızın üzerine bir adet yaprak seriyoruz yaprağımızın ortasına hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı koyuyoruz. 

Sonra yaprağımızın ucunu harcın üzerine getirerek sigara böreği gibi sarıyoruz. 

Diğer tüm yapraklarımızı da bu şekilde sarıyoruz. Burada önemli bir püf noktamızı da gözden kaçırmıyoruz. Kalan küçük yapraklarımızı tenceremizin altına seriyoruz ve üzerine sarmalarımızı diziyoruz ki sarmalarımızın dibi tutmasın.

Sarmalarımızı dizdiğimiz tenceremize 1 su bardağı sıcak su ekleyerek sarmalarımızı 10 dk pişiriyoruz. 

Sarmalarımız piştikten sonra servis tabağımıza daire şeklinde dizip üzerini süslüyoruz. 

Zeytin Yağlı Sarmamız servise hazır. Afiyet Olsun:)







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder