Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi
Kaç Kişilik: 6-8 Hazırlama: 20 dk Pişirme: 15 dk
MALZEMELR* 1 pk. vanilya * 250 gr.tereyağ * 1 tatlı kaşığı tarçın * 1 yumurta * 1 çay bardağı pudra şekeri * 2,5- 3 su bardağı un * 1 pk. kabartma tozu * 100 gr. çekilmiş antep fıstığı * 4 yemek kaşığı sıvı yağ * 1 çay bardağı nişasta
ÜZERİ İÇİN * 1 çay bardağı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI İlk olarak 250 gr.tereyağımızı ve 1 çay bardağı pudra şekerimizi bir yoğurma kabına alıp mikser ile çırpıyoruz.
Sonra 1 adet yumurtamızı ve 4 yemek kaşığı sıvı yağımızı da ekleyip tekrardan malzemeler karışana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra farklı bir kabın içerisine 1paket vanilyamızı , 2,5-3 su bardağı unumuzu, 1 çay bardağı nişastamızı ve 1 paket kabartma tozumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
Sonra çırptığımız karışıma bu karışımımızı da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz Yoğururken 100 gr. çekilmiş antep fıstığını da ilave edip hamurumuz kulak memesi kıvamını alana kadar yoğuruyoruz.
Sonra elimizde ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak yağlanmış tepsimize dizip 170 derecedeki fırına koyuyoruz.
15 dk piştikten sonra servis tabağımıza alıyoruz. Antep Fıstıklı Kurabiyemiz servise hazır. Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder